2015 - Boer kiest vrouw

Welkom op de site van Toneelgroep "Oese Volluk" uit Nieuwleusen.

In 2015 spelen wij het toneelstuk "Boer kiest vrouw(?)".

De jonge boer Bennie Buisman wil eindelijk de juiste vrouw vinden, die samen met hem de boerderij bestiert en met wie hij wil trouwen. En dus meldt hij zich aan bij ’t televisieprogramma "Boer kiest Vrouw!" van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal.

Uit meer dan honderd kandidaten heeft Bennie Buisman drie dames gezocht, die 14 dagen lang bij hem op de boerderij komen wonen en die samen met hem al het werk moeten doen. Huishoudster Ginie vindt het maar niks.

De opnames met presentator Willem Kaspers lopen niet helemaal volgens plan en er gaat op de boerderij van alles mis. Willem zit “tegen ’t overspannen an” , zoals hij het publiek laat weten. De vrouwen zijn er alle drie van overtuigd dat zij in de toekomst als boerin op de boerderij zullen blijven. Alleen kan Bennie maar niet beslissen, dat leidt tot grote spanning en hilarische verwikkelingen. Toch moet er een beslissing vallen.

De opnames van dit televisieprogramma zijn in de zaal te volgen op een 2e scherm. Ook worden er tijdens de voorstelling buitenopnames getoond die naadloos volgen op de acties op het toneel.

Oese Volluk speelt in het dialect en brengen zo het stuk dichterbij de mensen. Boer Bennie zou bij wijze van spreken bij je om de hoek kunnen wonen.

De bezoekers krijgen zoveel mogelijk het gevoel dat ze bij de live opnames aanwezig zijn, en men ziet en hoort ook wat er uitgeknipt wordt. Iedereen die op zondagavond voor de buis zit, kan ook bij dit toneelstuk komen kijken. (Kijkwijzer: Alle leeftijden).

Rolverdeling:

Recensie uit De Dalfser Marskramer:

Wilt u Toneelgroep "Oese Volluk" uitnodigen om voor u te komen spelen? Dat kan!

Kijk even onder contact en benader ons voor de mogelijkheden.