Ik ben Weg

Oese Volluk speelt het blijspel Ik Ben Weg!

Erna en Harry Bosmans winnen een grote geldprijs bij Miljoenenjacht. Ze hoeven niet lang na te denken wanneer Winston Gerschtanowitz vraagt wat ze met het grote bedrag gaan doen. Ze zeggen hun baan op, zetten het huis te koop en beginnen een Bike, Bed & Breakfast “der Goldene Auspuff” in het prachtige Oostenrijk.

Harry, zelf motorrijder, ziet het helemaal zitten. Mooie routes uitzetten over de mooiste bergwegen, gezellig met motorrijders kletsen onder het genot van een lekkere pot bier en een magistraal uitzicht. Ondanks dat Erna en Harry bijna alle afleveringen van het programma “Ik vertrek” hebben gezien, zien ze toch wat over het hoofd. Onverwachts bezoek, achterstallig onderhoud, extra uitgaven, taalproblemen, Oostenrijkse regelgeving en gasten die motorrijders maar schorriemorrie vinden.

Harry is een geboren optimist en heeft voor elk probleem een oplossing. Hij noemt zichzelf “Handige Harry” en gaat geen klus uit de weg. Hij mag rekenen op de hulp van zijn gezin en …….. schoonmoeder, die gevraagd en ongevraagd advies geeft.

Erna is bedachtzamer en wil dat de BB&B zich onderscheid door streekproducten zoals de alpen-melk van boer Helmut. Dat Helmut hoog in de bergen boert is voor haar moeder Gretha geen probleem. Ze krijgt dan ook hulp uit onverwachte hoek.

De gasten beleven een onvergetelijk verblijf in der Goldene Auspuff. Ze kunnen niet alleen genieten van de prachtige plek, maar ook van de kookkunsten van Harry, de zelfgestookte schnaps, de bijzondere hobby van Erna, en van elkaar. Bikers zijn niet alleen motorrijders, maar ook fietsers….

Deze combinatie heeft de nodige verwikkelingen, hilarische momenten en bedrijfsongevallen tot gevolg. Na de nodige problemen te hebben overwonnen krijgt het buitenlandse avontuur van de Bosmans toch nog een verrassend wending.

Toneelgroep Oese Volluk haalt uit de kast om de bezoekers het gevoel te geven dat men echt een kijkje kan nemen in de Oostenrijkse Bike, Bed & Breakfast. Er zijn buitenopnames gemaakt in Nieuwleusen, Dedemsvaart en het schilderachtige Neu Geschwindenberg. Deze zijn tijdens de voorstellingen te zien op een scherm, waarmee men zich een avond in Oostenrijk waant.

Een unieke werkwijze waar de toneelgroep vorig jaar veel positieve reacties heeft gehad met het stuk Boer kiest vrouw(?)

De familie Bosmans met hun gasten voor de Bike, Bed & Breakfast.

De familie Bosmans met hun gasten voor de Bike, Bed & Breakfast.

Rolverdeling:

Erna Bosmans-Knol

Harry Bosmans

Gretha Knol

Dennis Bosmans

Joop Bonestro

Leonie Bonèstro

Mark van Es

Wil van Och

Antje de Wit

Winston Gerschtanowitz

Beeld & Geluid

Souffleuse

Regie

Prijswinnaar

Prijswinnaar

(schoon)Moeder

Zoon

Gast & Fietser

Gast & Fietser

Gast & Motorrijder

Gast & Motorrijder

Medewerkster Bakkerij

Presentator

Sandra Schuttert

Alfred Klein

Klara Hofmeijer

Bart Jan Werink

Jaco Mulder

Anneke Kleen

Henk Klooster

Dick Schuurman

Greëtte Rozendal

Richard Schuurman

Chris Wemer

Sandra Witten

Henny Jans

Dedemsvaartse Courant 23-02-2016