Iesvereniging Kris-Kras

Vrijdagavond 2 maart 2012 stonden we met "Iesvereniging Kris Kras" bij en met Taveno uit Nieuwleusen voor een volle zaal. Een enthousiaste groep die enorm genoot van de uitvoering. Hieronder een foto verslag:

Vrijdagavond 17 februari 2012 nam de bijna 40 jarige toneelvereniging een volle zaal mee naar de jaren 60 met het blijspel “Iesvereniging Kris Kras”. De kleding deed weer denken aan Ard, Keessie en Reinier Paping.

Het publiek heeft genoten van de hilarische belevenissen in de sobere maar gezellige keet van de ijsvereniging. Beheerder Herman Hanetree stookte de houtkachel nog ’s flink op, want het vroor dat het kraakte.

De knorrige eigenaar van de grond waar de ijsbaan op gelegen is, Steven Stiggel kreeg de kop flink verkeerd na dat hij door het ijs was gezakt. Dit tot groot plezier van het publiek en de andere markante bezoekers uit de keet.

Roelfien Raodewiek bijvoorbeeld. Ze trainde haar pupillen niet zachtzinnig. Het podium was te klein om het trainingsprogramma af te werken. Ook de andere spelers werden nogal de dupe van deze dominante dorpsbewoonster.

De voorzitter van de Iesvereniging probeerde de rust nog een beetje te bewaren maar in een hectisch verlopen vergadering had hij de handen vol om deze ordelijk te laten verlopen.

EHBO-er Dientje Doek had in alle 3 bedrijven dan ook bijna al haar verbandmiddelen nodig voor haar eigenzinnige vorm van eerste hulp verlenen.

Door 1 van de ongevallen ontdooide de bevroren verhoudingen toch nog weer.

Na afloop kon het publiek zich te goed doen bij de “koek en zopie-tent” van koster Ineke Telman.

Iesvereninging “Kris-kras” hef een mooie iesbaan en een gezellige olderwetse keet naost de baan, en een bestuur met markante persoonlijkheden, zo als dat vaak het geval is op een klein dorp. Maar als de eigenaar van de grond woar de iesbaan op lig van de iene- op de andere dag de kop verkeerd kreg en alles van de hand wil doen, dreigt er donkere wolken veur de schaatslopers. En of de bevreuren verholdings nog weer ontdooit? Hopelijk wel, want wat is now ’n dorp zunder iesbaan. En wat is now ’n iesbaan zunder muziek?

Rolverdeling: